פיטורי אישה בהריון

האם מותר לפטר אישה בהריון? אם הגעתם לכאן אתם כנראה מחפשים תשובה לסוגיה זו ובמאמר הבא נענה על השאלה האם מותר לפטר עובדת בהריון ואם כן, באילו מקרים ונסיבות.

האם מותר לפטר עובדת בהריון?

ככלל, פיטורי עובדת בהריון, בגלל ההיריון נחשבים כאפליה אסורה על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ועל פי פסיקת בתי הדין לעבודה. עובדת בהריון שפוטרה עקב ההיריון, זכאית לתבוע את המעסיק בתביעת פיצויים ואף להגיש כנגדו תלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה אשר תברר תלונתה אל מול המעסיק.

באילו נסיבות מותר לפטר עובדת בהריון?

ככל ומעסיק מעוניין לפטר עובדת בהריון מסיבה שאינה קשורה בהריון הוא רשאי לעשות זאת ובלבד שהאישה מועסקת במקום העבודה פחות מ – 6 חודשים. ככל והאישה מועסקת במקום העבודה למעלה מ – 6 חודשים, המעסיק אינו רשאי לפטר אותה מכל סיבה שלא תהיה. בכדי לפטר אותה עליו לקבל אישור מראש מן הממונה על חוק עבודת נשים. חשוב לדעת שעובדת המצויה בחודש החמישי להריון מחויבת להודיע על כך למעסיק.

פיטורי אישה בהריון

החובה לקבל היתר מן הממונה על חוק עבודת נשים

כפי שאמרנו, מעסיק המעוניין לפטר עובדת בהריון מחויב לקבל היתר מראש מטעם הממונה על חוק עבודת נשים, ככל והעובדת מועסקת במקום העבודה למעלה מ 6 חודשים וככל והפיטורים אינם עקב ההיריון. גם בסיטואציה שבה המעסיק לא ידע שהעובדת בהריון בעת קבלת ההחלטה על הפיטורין ואף אם נתן לעובדת הודעה מוקדמת על פיטורים לפני תום ששת החודשים להעסקתה אך פיטוריה נכנסו לתוקף בחלוף ששת החודשים מהעסקתה, עליו לבקש את אישור הממונה ולקבל היתר לפיטורים. אפילו בסיטואציה שבה ההיריון החל לאחר שניתנה לעובדת הודעה המוקדמת לפיטורים ובטרם כניסתם לתוקף חלה חובה לקבל את אישור הממונה על חוק עבודת נשים.

היתר מטעם הממונה על חוק עבודת נשים

בקשה להיתר לפטר עובדת בהריון תוגש לממונה על חוק עבודת נשים בכל מקרה שבו העובדת מועסקת במקום העבודה למעלה מ 6 חודשים ומכל סיבה שלא תהיה, מלבד פיטורים הנובעים מן ההיריון עצמו. הממונה על חוק עבודת נשים ייתן היתר לפטר עובדת בהריון רק אם שוכנע כי הפיטורים אינם קשורים להריון תוך הסתכלות על מכלול המקרה ונסיבות הבקשה כאשר כל מקרה ייבחן לגופו. מעסיק המפטר עובדת ללא קבלת היתר מראש חשוף לתביעה כספית, כאשר בתי הדין לעבודה קבעו לא אחת כי פיטורים שכאלו בטלים מעיקרם והעובדת תהא זכאית למלוא זכויותיה כאילו לא פוטרה מעולם. אפשרות נוספת היא קבלת היתר מן הממונה לפטר את העובדת אך במועד עתידי ולא באופן מיידי ובסיטואציה זו המעסיק מחויב להמשיך ולהעסיק את העובדת עד למועד הקבוע בהיתר.

עורך דין משה בן בסט הינו מעורכי הדין המובילים במשפט העבודה בישראל ומייצג מעסיקים ועובדים בתהליכי עבודה, בהליכים מול הממונה על חוק עבודת נשים, בתביעות לבתי הדין ובתובענות ייצוגיות הקשורות בענייני עבודה, וישמח לעמוד לרשותכם למתן ייעוץ משפטי פרטני.

מחפשים עורך דין דיני עבודה? לייעוץ בענייני עבודה באופן מקצועי ניתן לפנות ללא התחייבות!

האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ משפטי פרטני והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. 

שתף עמוד

קבלו הצעה משתלמת

הזינו את פרטיכם בשדות הבאים
ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם

דילוג לתוכן